Een bouw drogen, wat zijn de beste droogtechnieken?

Waarom bouwdrogen?

hoe mijn bouw drogen

Bouwdroger werking, wat is de beste droogtechniek?

De goedkoopste manier om een bouw te drogen is ventileren met buitenlucht. De klimatologische omstandigheden in de Benelux zijn echter niet gunstig. De gemiddelde relatieve vochtigheid* is 80% RH. Ook is het niet altijd mogelijk om je gebouw dag en nacht open te laten staan door het toenemende aantal inbraken en vernielingen.

Om het drogen van je bouw efficiënt te laten verlopen, maak je best gebruik van bouwdrogers. In het gamma van Delex bouwdroging vind je verschillende droogtechnieken. Wij werken  alleen met machines die het  grootst mogelijke rendement leveren. Zo bespaar je niet alleen op kosten, maar ook op tijd. Wij gebruiken enkel de  condensatie droogtechniek.

 

Bouwdroger werking, feiten en fabels

Je hoort regelmatig zeggen 'een bouwdroger zuigt te snel het vocht uit je muren'. Deze uitspraak is onjuist. Een bouwdroger zuigt namelijk geen vocht uit je bouwmaterialen, de bouwdroger werking zorgt er enkel voor dat de luchtvochtigheid in het pand of ruimte rond de 40% RH blijft. Een bijgeplaatste ventilator zorgt voor voelde luchtcirculatie waardoor ideale droog omstandigheden ontstaan. Hierdoor heeft de aanwezige lucht de capaciteit om op een natuurlijke manier het vocht op te nemen dat de bouwmaterialen afgeven. 

Kort samengevat: met de opstellingen van Delex Bouwdroging is een woning drogen hetzelfde als 24/7 een droge zomerdag in je woning met een zomerbriesje. En wanneer droogt je was buiten het snelst? Tijdens vochtig weer, of tijdens droog weer met een briesje?


Hoe een bouwdroger gebruiken

Ons doel is om op een zo goedkoop mogelijke manier, zo snel en veilig mogelijk te drogen. Daarom kiezen we altijd de bouwdroger werking die het best bij je specifieke situatie past. Voor we de installatie komen plaatsen, houden wij steeds rekening met de tijdsduur tussen het aanbrengen van de verse bouwmaterialen en tijdstip van leveren. Het is noodzakelijk om de verse bouwmaterialen eerst te laten uitharden zodat dit proces niet verstoord wordt. Ook tijdens warm en droog weer zorgen onze vakmannen ervoor dat er genoeg water aanwezig blijft om deze processen goed te laten verlopen.