Isolatie drogen

Voorkom meer schade aan je woning en gezondheid

Wat is isolatie droging? En waarom toepassen? 

Bij Delex zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van speciale droogtechnieken. Nog steeds wordt er in België en Nederland te weinig rekening gehouden met de gevolgen van waterschade of waterlekken. Eenmaal een lekkage is gevonden of hersteld stopt het niet altijd. Nat geworden bouwmaterialen zijn in combinatie van warmte een broeihaard van schimmels en bacteriën.  Schimmels lijken vaak onschuldig maar niets is minderwaar, sommige schimmels veroorzaken gezondheidsklacht zoals hoofdpijn, migraine, vermoeidheid en er is zelfs aangetoond dat sommige kankers ontstaan door het langdurig inademen van schimmels.   

Een onderdeel van onze droogtechnieken zijn onze isolatie drogingen. Isolatie droging is een algemene term voor het drogen van ruimtes waar zich isolatie tussen kan bevinden. Eenmaal deze ruimtes zijn nat geworden kan het zeer lang duren voor deze zijn opgedroogd. Hierdoor ontstaat een reële kans dat er schimmels gaan ontstaan of dat hout in de omgeving zal gaan rotten. Bovendien zal natte isolatie volledig zijn functie ontgaan.

Het drogen van deze ruimtes is niet alleen om schimmels te voorkomen maar zal ook het kostenplaatje van eventuele herstellingen sterk doen dalen. Zwevende vloeren, steunbalken of gipsplaten kunnen blijven dienen met minder hinder voor de bewoners als gevolg.

Vragen over het drogen van isolatie of ander afgesloten ruimtes?
Neem contact met ons op!