Muurisolatie drogen

Spouwmuur

Spouwmuur drogen

Voorkom meer schade.

Nadat er water in je spouwmuur is gekomen is het haast onmogelijk om deze natuurlijk te laten drogen. Meestal ontdek je dit pas nadat de bezetting is aangebracht en dat het zeer lang duurt voor deze opdroogt. Vaak is er gebruik gemaakt van isolatie waardoor het drogen extra lang zal duren. Indien er geen aandacht wordt gegeven om dit optimaal te laten drogen is dit een bron van muffe geuren, schimmels en ergere gevolgen. 

 

Eerst een grondig onderzoek.

Vooraleer je kan starten met een droogproces moet de oorzaak achterhaald worden. Met onze lekdetectie technieken sporen wij de oorzaak op en vatten dit samen in een uitgebreid fotoverslag.

Nadien zal er beslist worden of een droging noodzakelijk is.

Wat als je het niet doet?

1. De droogtijd van dergelijke schade kan oplopen tot enkele maanden.
2. De isolatiewaarden zal dalen waardoor het energieverbruik zal stijgen.
3. Er is kans op schimmelvorming en het rotten van hout.
4. Langdurig uitstellen tot de schilderwerken kunnen beginnen/ oplevering van bouwprojecten komen in het gedrang. 


 Bekijk hier praktijk voorbeelden

Spouwmuur drogen

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit 2 delen:

1. Aan de ene kant zal er warme gedroogde lucht onder in de spouwmuur geblazen, warme droge lucht heeft de eigenschap veel vocht te kunnen opnemen.
2. Aan de andere zijde zal een vacuümsysteem worden gemonteerd die de natte lucht aanzuigt. Vervolgens zal deze natte lucht door een waterafscheider stromen waardoor het water zal worden opgevangen en de aangezogen lucht zal vervolgens worden gefilterd om schadelijke schimmelsporen niet te verspreiden. Uiteindelijk zal het water worden weggepompt naar een afvoer.

Delen

 

Is je muurisolatie of spouwmuur ook nat geworden? Dreigt een oplevering van jullie project letterlijk in het water te vallen?