Bouwdroger huren voor een grote wonig te drogen

Hoe moet je dit doen?

Terug naar overzicht

STAP 1, wat heb je nodig?

1 bouwdroger DF800, deze zal zorgen dat de luchtvochtigheid in de gehele ruimte zakt tot een 40%. Hierdoor heeft de lucht de capaciteit om het vocht vanuit de vochtige bouwmaterialen op te nemen. Een bouwdroger DF800 plaatst je voor de praktische reden steeds op het gelijksvloer.

1 bouwdroger DF400, deze zal zorgen dat de luchtvochtigheid in de gehele ruimte zakt tot een 40%. Hierdoor heeft de lucht de capaciteit om het vocht vanuit de vochtige bouwmaterialen op te nemen. Deze plaats je op de eerste verdieping.

4 Ventilatoren TTV4500, deze zorgen voor een constantie circulatie van de droge lucht die gecreëerd wordt door de bouwdroger DF400 en DF800. Het inzetten van een ventilator zorgt mee voor een snellere droging en de functie ervan mag zeker niet geminimaliseerd worden. Je plaatst 2 ventilatoren op de beneden verdieping en 2 op de eerste verdieping. . De ventilatoren stel je zodanig op dat de luchtstroom zoveel als mogelijk ruimtes verlucht. Bijvoorbeeld in een gang of gericht op 2 kamers. Wanneer droog je was buiten het snelst? Met of zonder wind?

2 Verwarmingen TEH 20 of TEH 30, is de temperatuur onder de 15°C en heb je geen verwarming dan is het aan te raden om een verwarmingselement bij te plaatsen. Warme lucht bevat namelijk meer vocht waardoor de capaciteit van de bouwdroger stijgt

2 Dompelpompen, de bouwdrogers DF400 en DF800 produceren veel water. Indien er een afvoer lager als 45 cm beschikbaar is kan je de bouwdroger aansluiten op deze afvoer mits deze ergens centraal in de te drogen ruimte staat. Bijvoorbeeld een afvoer voorzien voor een keukeneiland of een afvoer in de muur van een openkeuken/ badkamer. In alle andere gevallen voorzien wij een opvangkuip van 65L. Deze kuip dient dagelijks geleegd te worden. Indien het niet mogelijk is om deze dagelijks te legen zorgen wij voor een automatische dompelpomp.

3de verdieping, heb je een 3de verdieping? Dan volstaat het vaak om enkel ventilatoren op deze verdieping te plaatsen. Zorg er wel voor dat er een ventilator lucht aanzuigt vanuit de trappenhal/ opening van de verdieping er onder waar er een droger staat.  In sommige gevallen dient er toch een bouwdroger DF400 geplaatst te worden. Twijfel je hieraan? Dan mag je altijd contact opnemen voor advies. 

STAP 2, hoe bestel ik? 

Online bestellen en zelf afhalen: 
weet je wat je nog hebt? Dan kan je online de nodige apparaten selecteren en de gewenste huurtermijn invullen. Indien de huurtermijn langer duurt dan eerst gedacht is dit geen probleem, deze extra dagen worden later in rekening gebracht nadat de apparaten terug zijn ingeleverd. Op de vooraf ingevulde huurtermijn ontvang je bovendien via deze weg 10% extra korting.

Reserveren: ben je nog niet vertrouwd met online bestellen? Stuur ons de gewenste toestellen door via ons contactformulier en wij zorgen ervoor dat alles klaar staat op het gewenste tijdstip. 

Laten leveren: wil je dat de toestellen geleverd worden en opgesteld? Ook dit is geen probleem, vermeld dit in je bericht en wij gaan voor je aan de slag! 

Door ons laten berekenen: heb je graag advies over drogen van je project? Stuur via ons contactformulier of e-mail je bouwplannen door en wij berekenen voor u wat je nodig hebt. Ook telefonisch staan we steeds klaar om je te helpen. 

Online bestellen 

Contactformulier

STAP 3, waar moet je op letten?

1. Sluit alle ramen en deuren.

2. Blokkeer alle binnendeuren (open).

3. Voorziet voldoende stroom, 2 bouwdroger DF400 en 2 ventilatoren kunnen samen op 1 kring van 16A. Indien je meer apparaten huurt is het aan te raden gebruik te maken van 2 kringen van minimum 16A. Vanaf je gebruik maakt van de verwarming TEH 20 of 30 dient deze apart te worden aangesloten op een kring van 16A.

Kort samen gevat:

1 bouwdroger DF800: deze plaats je centraal op het gelijksvloer.
1 bouwdrogers DF400
: Die plaats je centraal op de eerste verdieping.
4 Ventilatoren TTV4500: Voor het drogen van meerdere ruimtes zorg je ervoor dat er zoveel als mogelijk ruimtes verlucht worden door een ventilator (opstellen in een gang of gericht op meerdere deuropeningen). Je plaats 2 ventilatoren per verdieping.
Verwarming TEH 20 of 30: Is het te koud (onder 15°C ) dan zorg je voor verwarming. Een verwarming kan je nooit samen plaatsen met een bouwdroger op een zekeringskring.
Dompelpomp: Ten slotte moet je rekening houden met de waterafvoer van de bouwdroger, heb je geen afvoer beschikbaar of kan je niet dagelijks de kuipen leeg maken? Dan kunnen wij zorgen voor een dompelpomp.