Bouwdroger huren voor een middelgrote wonig te drogen

Hoe moet je dit doen?

Terug naar overzicht

STAP 1, wat heb je nodig?

2 bouwdrogers DF400,  deze zal zorgen dat de luchtvochtigheid in de gehele ruimte zakt tot een 40%. Hierdoor heeft de lucht de capaciteit om het vocht vanuit de vochtige bouwmaterialen op te nemen. Je plaatst er één centraal op het gelijksvloer en één op de eerste verdieping.

4 Ventilatoren TTV4500, deze zorgen voor een constantie circulatie van de droge lucht die gecreëerd wordt door de bouwdroger DF400. Het inzetten van een ventilator zorgt mee voor een snellere droging en de functie ervan mag zeker niet geminimaliseerd worden. Je plaatst 2 ventilatoren op de beneden verdieping en 2 op de eerste verdieping. . De ventilatoren stel je zodanig op dat de luchtstroom zoveel als mogelijk ruimtes verlucht. Bijvoorbeeld in een gang of gericht op 2 kamers. Wanneer droog je was buiten het snelst? Met of zonder wind?

1 Verwarming TEH 20 of TEH 30, is de temperatuur onder de 15°C en heb je geen verwarming dan is het aan te raden om een verwarmingselement bij te plaatsen. Warme lucht bevat namelijk meer vocht waardoor de capaciteit van de bouwdroger stijgt. Deze plaats je best op het gelijksvloer uit de buurt van de bouwdroger. Mits warme lucht toch stijgt zal dit ook effect hebben op de eerste verdieping.

Dompelpomp, de bouwdroger DF400 produceert veel water. Indien er een afvoer lager als 45 cm beschikbaar is kan je de bouwdroger aansluiten op deze afvoer mits deze ergens centraal in de te drogen ruimte staat. Bijvoorbeeld een afvoer voorzien voor een keukeneiland of een afvoer in de muur van een openkeuken/ badkamer. In alle andere gevallen voorzien wij een opvangkuip van 65L. Deze kuip dient dagelijks geleegd te worden. Indien het niet mogelijk is om deze dagelijks te legen zorgen wij voor een automatische dompelpomp. 

3de verdieping, heb je een 3de verdieping? Dan volstaat het vaak om enkel ventilatoren op deze verdieping te plaatsen. Zorg er wel voor dat er een ventilator lucht aanzuigt vanuit de trappenhal/ opening van de verdieping er onder.    

Huurtermijn/ droogtijden: droogtijden zijn vaak moeilijk in te schatten omdat deze afhangen van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld hoeveel water er is gebruikt voor de bezetting, hoeveel water is er gebruikt voor de chape te maken, waren de ruwbouw stenen droog tijdens de opbouw...
Indien je een kamer gaat drogen waar een dunne laag bezetting is toegevoegd dan volstaat 2-3 weken. Ga je een hele woning drogen is de meest genomen tijd 28 dagen. Moet een chape droog zijn voor parket, gietvloer of kurk dan hangt alles af van wat vochtpercentage er toegelaten is voordat de aannemer van de vloer start met de werken.
Doordat de meest voorkomende huurperiode 28 dagen telt, ontvang je vanaf 28 dagen 25% korting. 
4 weken huren = 3 weken betalen. 

STAP 2, hoe bestel ik? 

Online bestellen en zelf afhalen: 
weet je wat je nog hebt? Dan kan je online de nodige apparaten selecteren en de gewenste huurtermijn invullen. Indien de huurtermijn langer duurt dan eerst gedacht is dit geen probleem, deze extra dagen worden later in rekening gebracht nadat de apparaten terug zijn ingeleverd. Op de vooraf ingevulde huurtermijn ontvang je bovendien via deze weg 10% extra korting.

Reserveren: ben je nog niet vertrouwd met online bestellen? Stuur ons de gewenste toestellen door via ons contactformulier en wij zorgen ervoor dat alles klaar staat op het gewenste tijdstip. 

Laten leveren: wil je dat de toestellen geleverd worden en opgesteld? Ook dit is geen probleem, vermeld dit in je bericht en wij gaan voor je aan de slag! 

Door ons laten berekenen: heb je graag advies over drogen van je project? Stuur via ons contactformulier of e-mail je bouwplannen door en wij berekenen voor u wat je nodig hebt. Ook telefonisch staan we steeds klaar om je te helpen. 

Online bestellen

Contactformulier

STAP 3, waar moet je op letten?

1. Sluit alle ramen en deuren.

2. Blokkeer alle binnendeuren (open).

3. Voorziet voldoende stroom, 2 bouwdroger DF400 en 2 ventilatoren kunnen samen op 1 kring van 16A. Indien je meer apparaten huurt is het aan te raden gebruik te maken van 2 kringen van minimum 16A. Vanaf je gebruik maakt van de verwarming TEH 20 of 30 dient deze apart te worden aangesloten op een kring van 16A.

Kort samen gevat:

2 bouwdrogers DF400: Die plaats je centraal in de te drogen verdiepingen.
4 Ventilatoren TTV4500: Voor het drogen van meerdere ruimtes zorg je ervoor dat er zoveel als mogelijk ruimtes verlucht worden door een ventilator (opstellen in een gang of gericht op meerdere deuropeningen). Je plaats 2 ventilatoren per verdieping.
Verwarming TEH 20 of 30: Is het te koud (onder 15°C ) dan zorg je voor verwarming. Een verwarming kan je nooit samen plaatsen met een bouwdroger op een zekeringskring.
Dompelpomp: Ten slotte moet je rekening houden met de waterafvoer van de bouwdroger, heb je geen afvoer beschikbaar of kan je niet dagelijks de kuipen leeg maken? Dan kunnen wij zorgen voor een dompelpomp.