Lekkage in een industriële of privaat waternetwerk?

Bouwdroging voor projecten

Water is kostbaar, elke druppel telt! 

Meer en meer worden we geconfronteerd met het tekort aan water, de voorspellingen beloven hier voor het eerst niet veel goeds. Door de opwarming van de aarde zal water een (nog meer) zeer kostbaar iets worden. Het is daarom hoogtijd dat water niet meer wordt gezien als een onuitputtelijk grondstof.

Water is noodzakelijk voor bepaalde processen in de industrie, hieraan kan niets veranderd worden. Maar zuiver leidingwater zomaar laten wegstromen in de grond is verspilling. Daarom heeft Delex alle technieken in huis om deze lekkages op te sporen. Met onze technieken trachten we de oorzaak zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen waardoor er vervolgens gericht herstellingen kunnen worden uitgevoerd. 

Delex is in de mogelijkheid om lekken op te sporen in:

- Bluswater netwerken
- Drinkwater netwerken
- Industriële leidingen 
- Leidingen onder straten en wegen
- Leidingen onder vakantie domeinen, privé domeinen,...

Delex is NIET bevoegd om lekken op te sporen in de leiding voor de watermeter, deze werkzaamheden dienen uitgevoerd te worden door de netbeheerder (Pidpa,...).

Industriële lekdetectie

Lekkage in bluswaternetwerk

 Merk je verlies op je bluswaternetwerk? Dergelijke verliezen merk je niet onmiddellijk op. Er ontstaat ook niet altijd schade doordat het water rechtstreeks in de grond infiltreert. Desondanks vloeit er wel zuiverwater weg wat verspilling is en bovendien komt nadien nog een dure afrekening van het water. 

 

Industriële lekdetectie

Warmtepomp netwerk verliest Glycol.

Duurzame energie komt meer en meer voor, een voorbeeld hiervan is een warmtepomp installatie. Om deze installatie op te bouwen moeten er leidingen verbonden worden met buiten geboorde putten. 

Lekt één van deze leidingen onder de verharding? Wij sporen de lek op! 

 

Industriële lekdetectie

Verlies van water! 2 huizen één domein en maar 1 watermeter.

Vakantie domein, camping of een groot privé domein? Vaak worden dergelijke domeinen maar voorzien van één watermeter. Vervolgens worden alle nutsvoorzieningen met elkaar verbonden door een eigen waternetwerk. 

Heb je verlies op dit netwerk? Wij sporen de oorzaak op. 

 

 
 

Video lekdetectie waternetwerk

 

 

Delex lekdetectie op grote terreinen

4x4 op braakliggende terreinen

Om onze service ten alle tijden te kunnen aanbieden zijn we in de mogelijkheid grote afstanden te onderzoeken. Dit in combinatie van een voertuig uitgerust met de nodige apparatuur.