Problemen met je riolering?

Delex brengt ze aan het licht met de juiste apparatuur en knowhow

Waterlek opsporen

De riolering is vaak een complex netwerk van rioolbuizen, verbindingen en putten onder gebouwen, verhardingen en tuinen. Plannen van dit rioolstelsel verdwijnen of door wijzigingen doorheen de jaren weten eigenaars vaak niet mee hoe alles nu werkelijk loopt. Problemen aan het rioolstelsel aan het licht te brengen is niet eenvoudig. Deze herken je vaak aan verschillende symptomen. Die kwalen brengen dan ook de nodige last met zich mee zoals kelders die vollopen tijdens regenweer, riolering geurhinder, vochtschade enz.  

Delex is uitgerust met de nodige apparatuur en knowhow om alle problemen aan je rioolstelsel uit te zoeken.

Geurhinder opsporen

Geurhinder

Je hebt een sterke rioollucht in je huis? Je weet niet hoe dit komt? Vaak gaat dit samen met hevig regenweer. De druk in de straatriolen stijgt waardoor er door een defect aan je rioolstelsel een sterke vervuilde lucht in je woning kan komen.

hoe mijn bouw drogen

Vertragend of niet weglopen van water

Tijdens het douchen, baden of bij het doortrekken van het toilet merk je dat het water traag wegloopt. Dit kan veroorzaakt worden door een breuk in de afvoerleiding, wortelgroei door een rioolbuis of door een opstopping.

hoe mijn bouw drogen

Verkleurde kringen of druppels aan je plafond

Wanneer op een hoger gelegen verdieping een defect is aan een afvoerleiding, kan het water doorheen barsten of breuken uit de afvoerleiding lopen. Deze zoekt de snelste weg naar beneden met de gekende schade als gevolg.

hoe mijn bouw drogen

Zichtbaar gevolgschade afkomstig van water

Door een defect aan het rioolstelsel kunnen doorheen heel je woning vochtproblemen ontstaan. Daarom is het niet evident om de juiste oorzaak van deze problemen te achterhalen.

hoe mijn bouw drogen

Verborgen putten of rioolbuizen

Vaak ben je niet in het bezit van de juiste plannen van je rioolstelsel. Maar toch moet je weten waar de septische put is gelegen, waar de afvoerbuizen lopen en of er nog andere verborgen controleputten aanwezig zijn.

hoe mijn bouw drogen

Binnendringen van zwart water in je kelder

Heb je zwarte sporen afkomstig van water in je kelder? Dan is dit hoogst waarschijnlijk septisch water en zit je zelf of je buren met een lek in het rioolstelsel.

Onze technieken voor rioolproblemen

Delex maakt gebruik van de verschillende soorten technieken om problemen op te sporen

Klik hier voor een overzicht van al onze technieken

Camera-inspectie

Via camera inspectie kunnen wij binnenin de afvoerleiding zoeken naar fouten die eventuele geurhinder of lekkages veroorzaken. Eenmaal een fout gevonden is, kunnen wij door een leidingdetector exact bepalen waar het lek zich bevindt in de afvoerleiding.

Vochtmeting

Delex is in het bezit van verschillende soorten vochtmeters om het vochtpercentage in bouwmaterialen te controleren. Deze metingen zijn van belang om de oorzaak van het lek of van het probleem te achterhalen

Kleurstofdetectie

Door een speciale vloeistof te mengen met water en vervolgens in afvoeren te laten lopen, kunnen we met UV licht makkelijk lekken opzoeken afkomstig van de gekozen afvoerleidingen.

Geurhinder opsporen

Rookdetectie

Met deze methode kan Delex eventuele waterlekken of geurlekken opsporen door rook onder druk in afvoerleidingen te blazen in de desbetreffende afvoerleiding.

 

Detecteren van de plaats van het defect

M.b.v een detector kunnen wij sondes die in rioolbuizen zijn ingebracht detecteren. Zo kunnen we exact de diepte en plaats bepalen waar een buis, put of breuk zit.