Vloerisolatie drogen

Zwevende vloeren

Vloerisolatie  drogen

Voorkom meer schade.

Nadat er water onder een vloer is gekomen is het haast onmogelijk om deze natuurlijk te laten drogen. De ruimte tussen de chape en de betonlaag kan verzadigd zijn met water waardoor de woning jaren last kan hebben van vochtproblemen zoals opstijgend vocht, hoge luchtvochtigheid,... Indien er geen aandacht wordt gegeven om dit optimaal te laten drogen is dit een bron van muffe geuren, schimmels en ergere gevolgen. 

 

Eerst een grondig onderzoek.

Vooraleer je kan starten met een droogproces moet de oorzaak achterhaald worden. Met onze lekdetectie technieken sporen wij de oorzaak op en vatten dit samen in een uitgebreid fotoverslag.

Nadien zal er beslist worden of een droging noodzakelijk is.

Wat als je het niet doet?

1. De woning kan zeer vochtig worden.
2. De isolatiewaarden zal dalen waardoor het energieverbruik zal stijgen.
3. Er is kans op schimmelvorming en het rotten van hout.
4. Langdurige problemen zoals opstijgend vocht. 


 Bekijk hier praktijk voorbeelden

Vloer isolatie drogen

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit 2 delen:

1. Aan de ene kant zal er warme gedroogde lucht in de vloer worden geblazen, warme droge lucht heeft de eigenschap veel vocht te kunnen opnemen.
2. Aan de andere zijde zal een vacuümsysteem worden gemonteerd die de natte lucht aanzuigt. Vervolgens zal deze natte lucht door een waterafscheider stromen waardoor het water zal worden opgevangen en de aangezogen lucht zal vervolgens worden gefilterd om schadelijke schimmelsporen niet te verspreiden. Uiteindelijk zal het water worden weggepompt naar een afvoer.

Delen

 

Is je vloerisolatie ook nat geworden? Of dreigt een oplevering van jullie project letterlijk in het water te vallen?