Zwevend/ gyproc plafond drogen

Vals-plafond

Gyproc drogen

Voorkom meer schade.

Nadat er water boven een vals-plafond is gekomen is het haast onmogelijk om deze natuurlijk te laten drogen. Meestal ontdek je dit pas nadat er een lekkage is ontstaan aan doorvoeren van spotje of wanneer er blazen ontstaan. Vaak is er gebruik gemaakt van isolatie zoals glaswol boven dergelijke plafonds. Indien er geen aandacht wordt gegeven om dit optimaal te laten drogen is dit een bron van muffe geuren, schimmels en ergere gevolgen. 

 

Eerst een grondig onderzoek.

Vooraleer je kan starten met een droogproces moet de oorzaak achterhaald worden. Met onze lekdetectie technieken sporen wij de oorzaak op en vatten dit samen in een uitgebreid fotoverslag.

Nadien zal er beslist worden of een droging noodzakelijk is.

Wat als je het niet doet?

1. Hoge kosten doordat het volledig plafond vervangen dient te worden.
2. De isolatiewaarden zal dalen waardoor het energieverbruik zal stijgen.
3. Er is kans op schimmelvorming en het rotten van hout.
4. Langdurige lekkages door het nadruppen.


Bekijk hier praktijk voorbeelden

Gyproc plafond drogen

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit 2 delen:

1. Aan de ene kant zal er warme gedroogde lucht boven het vals-plafond worden geblazen, warme droge lucht heeft de eigenschap veel vocht te kunnen opnemen.
2. Aan de andere zijde zal een vacuümsysteem worden gemonteerd die de natte lucht aanzuigt. Vervolgens zal deze natte lucht door een waterafscheider stromen waardoor het water zal worden opgevangen en de aangezogen lucht zal vervolgens worden gefilterd om schadelijke schimmelsporen niet te verspreiden. Uiteindelijk zal het water worden weggepompt naar een afvoer.

Delen

 

Is je zwevend- of valsplafond ook nat geworden? Of dreigt een oplevering van jullie project letterlijk in het water te vallen?