Vloer drogen na waterschade is essentieel voor je gezondheid!

Voorkom schimmels en nog meer schade!

Delex bvba
Vloer isolatie drogen

Vloerisolatie drogen na waterschade is een must voor uw gezondheid! 

Vaak valt het voor dat je na een overstroming of na een waterlek pas later schade begint te zien aan je muren. De reden hiervan is dat de vloer verzadigd is met water, wanneer je vloer vol is gelopen met water zal dit water infiltreren tot in of rond je isolatie van de vloer. Dit op een natuurlijke manier laten drogen zal jaren duren waardoor schimmels de kans krijgen zich te ontwikkelen met vele onaangenaam gevolgen. 

De waterschade op deze foto is het gevolg van een te trage reactie waardoor het water de kans heeft gehad te infiltreren in deze muur. De luchtvochtigheid in deze kamer stijgt tot boven de 80%RvH.

Bron van bacteriën en schimmels. 

Wist je dat een kleine ontwikkeling van schimmels in Duitsland een kindercreche kan doen sluiten? Dit bewijst hoe ongezond het kan zijn wanneer er niet genoeg aandacht wordt gegeven aan de droging van waterschade. Stel eens voor: in je vloer lekt een waterleiding waardoor je vloer doornat is geworden inclusief de isolatie. Dit water blijft aanwezig onder je vloer tijdens je het huis opwarmt. Onder je vloer staat er dus stilstaand water in een warme omgeving... juist ja, hier gaan bacteriën en schimmels groeien! Een muffe geur in je woning na een lekkage? Dit zijn schimmelsporen die worden ingeademd! 

 

Vloer isolatie drogen

Delex gebruikt speciaal ontwikkelde droogtechnieken voor dit probleem!

Door een speciaal hiervoor ontwikkelde techniek toe te passen zal de ruimte en zo ook de isolatie onder je vloer drogen in een gemiddelde droogtijd van 28 dagen! Hierdoor krijgen schimmels geen kans zich te gaan ontwikkelen en zal het water niet aangezogen worden door je muren met zeer lange droogtijden als gevolg. Bovendien zal dit proces worden aangestuurd vanuit ons kantoor met dagelijkse controle van de voorruitgang! 

 

Vloer isolatie drogen
Vloer isolatie drogen

Speciale droogtechnieken zijn ons vak!

Heb je een grote waterlek, overstroming of schade door bluswater? Geen probleem bij Delex hebben wij verschillende technieken om je vloer, vloerisolatie of zwevende vloer snel te drogen! 

Neem contact met ons op voor meer informatie! 

Delen

Vloer vol gelopen met water? Voorkom meer problemen en vraag hier informatie over de mogelijkheden!