Totaaloplossingen voor elk klimaat- en ventilatieprobleem

Vochtbestrijding en bouwdrogers voor kleine en grote projecten

Bouwdroging voor projecten

Vochtbestrijding, industrieel drogen en bouwdrogers voor projecten in Antwerpen en ver daarbuiten

Delex biedt totaaloplossingen aan voor elk klimaat- of ventilatieprobleem, ook bij grote projecten in de land- en tuinbouw, de voedings-, automobiel- of chemische industrie, de scheepvaart, of de sport- en ontspanningssector. Zo bieden we ook oplossingen aan voor industrieel drogen en bouwdrogers.  

Wij beschikken over een uitgebreid gamma aan adsorptie- en condensatiedrogers met alle capaciteiten. In combinatie met de juiste luchtreinigers, verwarming en ventilatie zijn er ontelbare mogelijkheden om tot een gepaste oplossing te komen. Onze ervaren medewerkers komen ter plaatse en helpen je met de juiste keuze van toestellen. Bovendien berekenen ze de gewenste capaciteiten zodat je niet met onder- of overcapaciteiten te maken krijgt, en geen onnodige kosten maakt.

Bij Delex kan je eerst de gepaste apparatuur huren en testen, om daarna eventueel over te gaan tot aankoop van de gepaste opstelling of stationaire drogers.

Onze ontelbare toepassingen en technieken voor vochtbestrijding zijn in verschillende sectoren inzetbaar. Indien je bij Delex niet vindt wat je zoekt, zoeken we samen naar een andere oplossing.

Wat zijn de nadelen aan bouwdrogen

Archieven en musea

Een te lage luchtvochtigheid in archieven, musea en bibliotheken kan even schadelijk zijn als een te hoge luchtvochtigheid. Bij Delex verkopen en verhuren wij de gepaste meetapparatuur en machines om zo een optimaal binnenklimaat te creëren.

Wat zijn de nadelen aan bouwdrogen

Chemische industrie

In de chemische industrie draait alles om het goede verloop van de processen en de veiligheid. Er zijn verschillende producten die absoluut niet in aanraking mogen komen met vocht. Een voorbeeld hiervan is het verpakken van producten die poreus zijn. Een te hoge luchtvochtigheid doet het product klonteren en dit gaat vaak ten koste van de transportmogelijkheden. Omdat de temperaturen vaak laag zijn tijdens deze processen is het niet mogelijk om traditionele condensatiedrogers als vochtbestrijder in te zetten. De capaciteit van deze vochtbestrijding is immers onvoldoende bij een te lage temperatuur. Delex heeft een heel gamma aan adsorptiedrogers die deze taak wel tot een goed einde brengen.

Wat zijn de nadelen aan bouwdrogen

Energiebedrijven / – leveranciers

Vaak beschikken energieleveranciers over grote ruimtes met veel elektronica en elektrische apparaten, turbines en spoelen. Denk bijvoorbeeld aan de motorkamer van een windmolen. Hier kan een te hoge luchtvochtigheid grote gevolgen hebben vanaf het moment dat er zich een te laag dauwpunt ontwikkelt. Dit veroorzaakt condensatie dat op zijn beurt weer zorgt voor oxidatie, gevaarlijke situaties, etc. Delex biedt verschillende oplossingen voor vochtbestrijding. Deze tijdelijke of stationaire opstellingen zorgen ervoor dat dit probleem snel wordt verholpen.

Wat zijn de nadelen aan bouwdrogen

Voedingsindustrie

Voeding staat gelijk aan hygiëne. Aangezien vocht een belangrijke rol speelt in het ontstaan van schimmels en bacteriën, spreekt het voor zich dat Delex een belangrijke rol kan spelen in het voorkomen van deze vochtproblemen. Delex heeft voor elk klimaatprobleem een oplossing, of het zich nu stelt tijdens het productieproces of tijdens de verkoop.

Enkele concrete voorbeelden:

  • Hoge vochtigheid door het aanhoudend schoonmaken met hogedrukreinigers in vleesverwerkende bedrijven

  • Aantasting van zoetwaren door vocht

  • Hoge vochtigheid tijdens het rijpen van kazen

  • Diepvriestunnels die aanvriezen door te hoge vochtigheid in de ruimte

  • Aantasting van infrastructuur door aanhoudend hoge vochtigheid waaruit schimmels en bacteriën kunnen ontstaan

Farmaceutische industrie

In de farmaceutische sector wordt er vaak gewerkt met hygroscopische stoffen die zeer gevoelig zijn aan de luchtvochtigheid in de ruimte. Als dit probleem onderschat wordt, zou in het ergste geval een hele productie verloren kunnen gaan. Bij Delex voorkomen we dit door ons uitgebreide aanbod aan de modernste vochtbestrijdingsapparatuur.

Wat zijn de nadelen aan bouwdrogen

Scheepvaart en scheepsbouw

Tijdens het laden van schepen geeft luchtvochtigheid geen probleem in de laadruimtes. Maar eenmaal de ruimte afkoelt, stijgt de luchtvochtigheid waardoor er condensatievorming ontstaat met schimmels tot gevolg. Door vochtbestrijding los je dit probleem op. Adsorptiedrogers verlagen de vochtigheid en het dauwpunt tijdens het laden. Hierdoor verminder je de kans op condensatievorming. Ook tijdens werkzaamheden op schepen kan condensatievorming of een lage ventilatiecapaciteit grote gevolgen hebben. Bij laswerken of het aanbrengen van nieuwe coating of andere werkzaamheden schenk je hier best de nodige aandacht aan. Ook voor deze situaties heeft Delex een gepaste oplossing.

Wat zijn de nadelen aan bouwdrogen

Transport en logistiek

Laad- en loszones hebben vaak te maken met condensatievorming door de grote temperatuurschommelingen. Bij Delex kan je gepaste drogers huren om dit probleem op te lossen. Blijft het probleem aanhouden? Dan kan je overwegen om over te gaan tot de aankoop van dergelijke drogers.

Een ander probleem waarmee de koellogistiek wel eens te maken heeft, is het aanvriezen van de mobiele koelcellen. Met behulp van onze droogtechnieken kan je koelcellen die zich onder 0 °C bevinden toch vochtvrij houden.

Silo’s of opslagtanks dienen na het reinigen vaak te drogen afhankelijk van het product dat er in opgeslagen wordt. Delex kan u hiervoor diverse soorten ventilatie- of droogtechnieken aanbieden.

Wat zijn de nadelen aan bouwdrogen

Land- en tuinbouw

Ook voor de land- en tuinbouw biedt Delex tal van oplossingen. Zo kan een hoge vochtigheid in stallen problemen geven bij de ademhaling van dieren. Door het huren van grotere condensatiedrogers kan de vochtigheid ingesteld worden naar wens waardoor de kans op gezondheidsproblemen door een te hoge vochtigheid minimaal wordt. Ook bij hoge temperaturen lijden dieren. De productie van melk bij het vee gaat achteruit, de eetlust van de dieren vermindert. Kortom, extreme temperaturen zijn niet gewenst bij de veehouder. Delex biedt een breed gamma aan ventilatie- en koeltechnieken aan om dergelijke ongemakken zo beperkt mogelijk te houden. Delex biedt ook noodverwarming of ventilatie aan indien het systeem van je bedrijf te maken heeft met een noodsituatie zoals een elektrische storing. Ook klimaatregeling in koelcellen voor bloemen is noodzakelijk. Eenmaal de vochtigheid hoog is, bestaat de kans op schimmelvorming. Door Delex in te schakelen ben je zeker van de juiste installatie voor je probleem, of je de installatie nu wil huren of kopen.

Wat zijn de nadelen aan bouwdrogen

Opslag in garage of magazijnen

De ruimte waarin je goederen opslaat, kan worstelen met een verkeerd klimaat of verontreinigde lucht. Delex kan dit oplossen door gepaste luchtreinigers, adsorptie- of condensatiedrogers te plaatsen als vochtbestrijding. Op deze manier wordt het gewenste klimaat behaald of behouden. Deze apparaten zijn tijdelijk te huren en worden ook te koop aangeboden.

Enkele voorbeelden van vochtproblemen bij opslag van goederen:

  • Te hoge vochtigheid bij houtopslag

  • Te hoge vochtigheid bij opslag van voedingswaren

  • Corrosie door te hoge vochtigheid bij langdurig stilstaan van oldtimers

  • Grote klimaatschommelingen in wijnkelders

Wat zijn de nadelen aan bouwdrogen

Sport, ontspanning en evenementen

Condensatie of hoge vochtigheid kan in sporthallen vaak voor problemen zorgen. Ook hier kan Delex verschillende oplossingen aanbieden dankzij de uitgebreide apparatuur. Bij zwembaden is er altijd een hoge luchtvochtigheid. In combinatie met hogere temperaturen kan dit zorgen voor een hoge dampdruk in de ruimte van het zwembad. Door deze verhoogde dampdruk is vochtschade mogelijk in de omringende gebouwen. Door de doorlaatbaarheid van bouwmateralen verspreidt het vocht zich bovendien door het hele gebouw met vochtproblemen tot gevolg. De oplossing: plaats een stationaire zwembadontvochtiger als vochtbestrijding. Hierdoor verlaagt u de vochtigheid in de ruimte van het zwembad waardoor de dampdruk ook daalt. Schaatshallen hebben ook vaak te maken met condensatie door een hoge luchtvochtigheid. Ook voor deze problemen heeft Delex de juiste oplossing.