Preventieve controle dakdichtingen

Dakcontrole nodig voor er ballast wordt geplaatst?

Waterlek opsporen

Preventief en onpartijdig een dakcontrole nodig voor er ballast wordt geplaatst? 

De oorzaak van een lekkage is meestal niet eenvoudig te achterhalen. Je merkt vochtplekken op aan je plafond of er drupt water vanuit je lichtpunt. De gevolgschade van waterlekken in de dakbedekking of regenafvoeren kan echter bijzonder groot zijn. Bij Delex zijn wij in het bezit van de kennis en geavanceerde apparatuur om stap voor stap een controle uit te voeren zonder onnodig breekwerk. Na iedere controle wordt er een uitgebreid verslag opgemaakt dat je kan gebruiken om verdere stappen te ondernemen. 


Na het vinden van een eventuele lek(ken) blijf je achter met een doornat dak, de isolatie is doorweekt en deze heeft totaal geen nut meer. Ook hiervoor kan je rekenen op Delex. Met onze speciaal ontwikkelde droogtechnieken zorgen wij ervoor dat je dak snel terug droog is! 

Ons aanbod dak droogtechnieken.

Technieken

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende technieken

Impulsstroom meettechniek voor platte daken

Impulsstroom meettechniek voor platte daken

Deze techniek is inzetbaar om lekkages in daken op te sporen. Door impulsstromen via het schadebeeld naar het dak te sturen, is het mogelijk om met de juiste metingen het lek te vinden.

Traceergastechnieken

 Traceergas technieken

Door doordacht gas onder de dakbedekking te blazen is het mogelijk om eventuele lekken vast te stellen door gasmetingen uit te voeren.

Destructiefonderzoek

Destructiefonderzoek

Delex beschikt over verschillende soorten vochtmeters om het vochtpercentage in bouwmaterialen te controleren. Deze metingen zijn van belang om de oorzaak van een lek of probleem te achterhalen. vervolgens kunnen wij doordacht destructieve onderzoeken uitvoeren om de oozaak sneller op te sporen. 

Stroomtechniek droogdak

Stroomtechniek droogdak

Deze techniek is niet overal inzetbaar. Hiermee zetten we een hoge spanning op de dakbedekking om te controleren of er lekkages zijn. 

Rookgastechnieken

Rookgas technieken

Met de rookgas techniek belasten we de oppervalkte onder het dak met rookgas, zo kan je visueel vaststellen of er lekkages aanwezig zijn in je dakbedekking. 

Kleurstofdetectie

Kleurstofdetectie

Door je dak in te delen in zones en vervolgens te belasten met kleurstof kan je in sommige gevallen de zone van de lek zichtbaar maken.