Is je auto onderhevig aan waterschade? 

Staat er water in je auto? is de bekleding nat geworden? Een iets te diepe plas op de baan?

Delex krijgt vaker te vraag om wagens te drogen na waterschade, waterschade in een voertuig zorgt niet alleen voor complexe storingen in de aangelegde elektronica maar zorgt er ook voor dat je wagen muf gaat ruiken en dat steeds de ramen aan de binnenkant van de wagen aan dampt. Ondervindt je deze problemen? Vraag raad bij je garagist. 

Meestal ontstaan er waterproblemen in wagens door volgende gebreken:

- Tijdens noodweer door een te diepe plas rijden.
- Open laten staan van een raam tijdens regenweer.
- Lekkage in een waterafvoer van de carrosserie.
- Lekkage in de afvoer van de airco.
- Lekkage in de circuit van de koelvloeistof (verwarming).

Eenmaal vastgesteld dat je wagen nat wordt zal je garagist de oorzaak hiervan achterhalen.

Is de oorzaak gevonden? Dan kunnen wij in samenspraak met je garagist deze uitdrogen waardoor je wagen na 48h. volledig uitgedroogd is. Hierdoor zullen de geuren meestal verdwijnen en dampen je ramen niet meer aan.

Drogen van auto's

Stap 1.

In samenspraak met uw garagehouder/hersteller dient de oorzaak waterschade achterhaald te worden.  Eens de oorzaak vastgesteld plannen wij een afspraak in met u of uw garagehouder.

 

Drogen van auto's

Stap 2.

Een wagen uitdrogen is niet altijd zonder voorbereiding. Meestal gaan er enkele onderdelen van je binnenbekleding los gemaakt worden om zo toegang te krijgen tot alle natte zones. 

 

 

Drogen van auto's

 Stap 3.

Nadat de voorbereidingen zijn voltooid, brengen wij alles in gereedheid om het drogingsproces op te starten.  Dit kan bij u thuis; in de garage of in onze magazijnen.

 

 

Drogen van auto's

 Stap 4.

 

Na het drogen controleren wij of alle vochtige zones zijn uitgedroogd.  Daarna kan de wagen worden afgewerkt voor hergebruik.

Nadat het water is verwijderd uit het voertuig zijn de voedingsbronnen voor schimmels weggenomen.

De luchtvochtigheid in het voertuig zakt automatisch naar een normaal niveau, bijgevolg zullen de autoruiten niet meer extreem aandampen.