ZEER klein waterlekje eindelijk gevonden

We streven naar 100% nauwkeurigheid in 1 onderzoek, helaas lukt dit niet altijd

Delex bvba
Lekdetectie

Enkel lekkage tijdens koude buitentemperaturen...

Deze bewoners hebben al enkele jaren waterschade in de badkamer. Onder deze badkamer is een terras aanwezig. Het valt de bewoners op dat uit het het plafond boven het terras (vloer badkamer) water drupt bij koud weer.

 

Destructief onderzoek

Er zijn verschillende testen en onderzoeken uitgevoerd. Door deze onderzoeken uit te voeren zijn er verschillende gevolgen en theorieën bevestigd en ontkracht. 

Nadat de de verschillende technieken die wij bezitten zijn opgebruikt zonder de oorzaak te kennen waar we 100% zeker van zijn is er tijdens een 2de onderzoek overgegaan naar een destructief onderzoek. Een destructief onderzoek is beredeneerd in combinatie met opsporingstechnieken delen van de vloer/ douche openmaken om de oorzaak van deze schade te kunnen achterhalen.

 

Destructief onderzoek
Lekdetectie Delex

Zwetende koppeling

Uiteindelijk is deze koppeling in de vloer gevonden. Deze koppeling zet 2 warm waterleidingen aan elkaar. Uit de schroefdraadafdichting zie je een zeer klein waterlekje ontstaan (het stof op de koppeling trek zeer langzaam vocht op) wanneer deze koppeling vrij is gemaakt.

De effecten van meer of minder lekken tijdens opwarmen of afkoelen zijn niet gekend, wel is vastgesteld tijdens de druktesten dat er 0,02 bar verlies was over 20 minuten. M.a.w. deze lek was niet te zien tijdens verschillende testen. 

Zelf de traceergastechniek heeft geen uitsluiting kunnen geven, er is geen gas gemeten boven deze koppeling. Ook al was deze zo goed als vrijgemaakt. 

Delen

 

Ook een waterlek? Wij stellen je gerust en nemen je zorgen over!