Verwarming en noodverwarming

Een uitgebreid verwarmingsassortiment bij Delex

Bij Delex kan u kiezen uit een uitgebreid verwarmingsassortiment (of noodverwarming) en de daarbij bestaande toebehoren zoals luchtkanalen. Wij voorzien zowel particulieren, KMO’s, evenementen als grote bedrijven en dit zowel in de bouw als in de industrie. We maken u wegwijs door het grote aanbod op de markt zodat u de juiste informatie hebt betreffende prijs/kwaliteit en rendementsverhouding.

We beschikken over 4 soorten verwarmingen:

  • Direct gestookte verwarming
  • Indirect gestookte verwarming
  • Elektrische verwarming
  • Mobiele cv-ketels


Direct gestookte verwarming

Bij indirect gestookte kachels wordt de geproduceerde warmte samen met de schadelijke uitlaatgassen in de te verwarmen ruimte geblazen. Een groot voordeel hieraan is het hoge rendement van dit toestel. Anderzijds is deze opstelling enkel te gebruiken in een goed geventileerde ruimte en kan ze niet worden ingezet om droging van gebouwen te bevorderen. De verbranding van brandstof brengt immers een verhoogd vochtpercentage met zich mee.


Elektrische verwarming

Elektrische verwarming is de veiligste manier van verwarmen. Er ontstaan immers geen schadelijke gassen en er komt geen brandstof aan te pas. Vele van onze verwarmingen zijn dan ook beveiligd tegen eventuele stroompannes.


Indirect gestookte verwarming

Indirect gestookte verwarming werkt met een warmtewisselaar. In een afgeslote verbrandingskamer ontstaat er een verbranding die de passerende lucht opwarmt. Bij indirect gestookte verwarmingen worden de schadelijke uitlaatgassen naar buiten afgevoerd via een schoorsteen. Deze methode kan daarom gebruikt worden voor vele toepassingen in slecht verluchte ruimtes, in ruimtes met ontvlambare stoffen,…


Mobiele cv-ketels

De mobiele cv-ketels van Delex zijn universeel inzetbaar daar waar de bestaande cv-ketel aan vervanging toe is. Denk bijvoorbeeld aan storingen bij noodverwarming, het verwarmen van sanitair warmwater of zwembadwater. De mobiele cv-ketel wordt geleverd in de vorm van een container die men naast het te verwarmen gebouw plaatst. Met bijgeleverde aansluitingen wordt het systeem aangesloten op het bestaand sanitair netwerk.