Waterschade

Verzekering & tips

Waterlek opsporen

Doe de check

 • Gewoonlijk is waterschade verzekering inbegrepen in uw brandverzekering en bent u ervoor verzekerd. U bent zelfs verplicht om in de mate van het mogelijke de schade te beperken. Neem dus zo spoedig mogelijk contact op met Delex 7/7 24/24 op ons noodnummer +32 (0) 473 38 99 56.
 • Delex werkt samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen die onze firma erkennen. Toch is het raadzaam altijd te overleggen met uw verzekeringsagent om latere verrassingen en onvoorziene rekeningen te voorkomen. Voor dringende vragen hebben de meeste kantoren ook noodnummers.
 • Delex werkt voor verzekeringsmaatschappijen met vaste tarieven.
 • Is de waterschade ontstaan door slecht onderhoud van het gebouw ? Denk hier aan een slecht kitnaad, gebroken tegels, etc. Zoja, wordt het meestal niet gedekt door de verzekering.
 • Huurt u een woning? Uw huisbaas is verantwoordelijk voor de oplossing en verzekering van de waterschade. Neem in dat geval dus contact op met uw huisbaas. Als huurder dient u wel verzekerd te zijn om schade aan de inboedel van uw woning terugbetaald te krijgen.
 • Woont u in een appartement of residentie? Contacteer dan uw syndicus. Deze is verantwoordelijk voor de verzekering van het gebouw.
 • Delex plaats altijd Kwh meters. Deze nemen de hoeveelheid verbruikte stroom op om later te kunnen doorgeven aan uw verzekering.
 • Twijfelt u over de informatie of hebt u liever geen gedoe? Neem contact op met Delex en wij spelen de juiste informatie door aan uw verzekeringsagent of syndicus.
 • Soms kan het helpen om uw rekeningen van het water voor te leggen aan de verzekering om aan te tonen vanaf welke periode de lek is ontstaan.
 • Neem voldoende foto’s! Dit is zeer handig om alles beter verzekerd te krijgen.
Waterlek opsporen

Tips van Delex

 1. Zet het noodnummer van Delex bouwdroging in uw gsm, zo kan u ons gemakkelijk bereiken in geval van waterschade. +32 (0) 473 38 99 56.
 2. Controleer regelmatig de kitnaden in uw badkamer.
 3. Controleer regelmatig de voegen van uw tegels in de badkamer.
 4. Houdt uw waterrekeningen bij.
 5. Controleer regelmatig uw verbruik van water. Vergelijk ook nieuwe rekeningen met oudere. Zo kan u controleren of u misschien een waterlek hebt op plaatsen waar u geen zicht op hebt. Bijvoorbeeld in de kruipkelder.
 6. Controleer of uw watermeter loopt wanneer alle kranen toe staan. Laat er eventueel een nacht tussen. Geeft de meter een verschil aan? Dan is de kans groot dat u ergens met een lek zit.
 7. Draai regelmatig de hoofdkraan dicht en terug open, dit om te voorkomen dat u pas merkt dat de kraan vastzit of niet goed meer afsluit wanneer het echt nodig is.
 8. Laat in de winter alle buitenkranen af en sluit de toevoer af. Zo voorkomt u het kapot vriezen van de leidingen.
 9. Isoleer leidingen op plaatsen waar het kan vriezen.
 10. Maak uw dakgoten tijdig schoon en controleer of alle afvoeren nog open zijn.
 11. Laat na waterschade de elektriciteit controleren om problemen in de toekomst te vermijden. U kan hiervoor de betere elektricien in uw buurt inschakelen.
 12. Hebt u een leidingbreuk gehad en denkt u dat er veel water verloren is gegaan ? Neem dan contact op met de waterleverancier. Het komt regelmatig voor dat u een deel terugkrijgt als vergoeding.
 13. Neem ten alle tijde voldoende foto’s, deze zijn altijd handig om voor te leggen bij uw verzekeringsagent.